Vlaamse regering buigt zich over crisis in de pers

Dat verklaarde Peeters, die tevens minister van Media is, donderdagmiddag in de commissie Media van het Vlaams Parlement.De minister-president ging daarmee in op voorzetten van commissievoorzitter Danny Vandenbossche (SP.A) en commissielid Jos Stassen (Groen!). Zij verwezen naar de ‘alarmerende berichten’ van de jongste weken over diverse mediahuizen. Zo is ook de toekomst van de krant De Morgen binnen De Persgroep op dit moment hoogst onzeker.

“Er mag niet te veel meer gebeuren of het pluralisme in de Vlaamse pers wordt helemaal aangetast”, aldus Jos Stassen. Danny Vandenbossche verwees naar het steunbeleid voor de pers als hefboom om de zaken aan te pakken.

Minister-president Peeters zei dat hij alleszins bereid is het nodige te doen. Hij zal daartoe met de betrokkenen contact opnemen.

(PD)