Douglas De Coninck vrijgesproken voor ‘misbruik inzagerecht’ in moorddossier De Vleeschauwer

Samen met De Coninck was ook Chris De Vleeschauwer, broer van de vermoorde rijkswachter, door het parket gedagvaard. Hij zou de journalist hebben bevoorraad met informatie uit het strafdossier. Niettegenstaande zware gerechtelijke druk hebben beide betrokkenen dit nooit willen bevestigen, waarbij ze zich ondermeer beriepen op het wettelijk gewaarborgde journalistieke bronnengeheim.

Het parket van Dendermonde dagvaardde beiden dan maar voor ‘misbruik van inzagerecht’.

De rechtbank van haar kant stelde evenwel vast dat het openbaar ministerie totaal geen bewijselementen voor deze aanklacht aanvoerde. Reden waarom zowel Chris De Vleeschauwer als journalist De Coninck vrijuit gingen.

De VVJ, die van meet aan haar steun betuigde aan Douglas De Coninck, prijst de Dendermondse rechtbank voor haar wijze oordeel.