VRT werkt aan radio op maat

VRT zegt op de internetradio meer aandacht te willen hebben voor niet-commerciële genres, waaronder Vlaamse muziek. Ook nieuws en cultuur worden opgenomen. Luisteraars zullen zelf kunnen bepalen of ze nieuws en verkeersinformatie willen beluisteren. Het is nog niet duidelijk of er ook programma\’s zullen komen die alleen via het web te beluisteren zijn.

De VRT werkt ook nieuwe internetinitiatieven uit. Tegen de herstvakantie wil de VRT een \’nieuwe multimediale ervaring\’ lanceren voor kinderen. Samen met Poppunt werkt VRT ook aan een platform voor muziektalent, waarmee het beginnend muziektalent wil stimuleren in een MySpace-achtige omgeving.

De omroep stopt ten slotte met Sporza Radio. Het aparte kanaal zag tijdens Euro 2000 het levenslicht en bracht sportverslaggeving op de middengolfzender en DAB. De sportactualiteit zal voortaan weer op Radio 1 gecoverd worden. (foto: Eric Vidal, Photo News)