Nieuwsredacties twitteren

Media gebruiken Twitter bijvoorbeeld om de recentste titels van artikels die ze publiceren, online te plaatsen.

De Nederlandse omroep VPRO gaat met haar programma \”3VOOR12\” nog wat verder. Via een Twitterpagina zal 3VOOR12 verslag uitbrengen van Pinkpop dat volgend weekend plaatsvindt. 3VOOR12 zal de koppen van recensies, berichten uit de backstage en actuele gegevens over wat uitgezonden wordt, twitteren.

In ons land post De Standaard Online de recentste titels van haar artikels op haar Twitterpagina, MO.be publiceert de titels van haar rubriek Brieven uit de Wereld en allerhande mededelingen. Ook VRT, VRTnieuws.net, De Tijd, De Morgen en Gazet van Antwerpen hebben al een pagina op Twitter, maar die wordt nog niet aangepast.

Het weblog Journalinks merkt op dat twitterpagina\’s vaak opgezet worden door mensen die helemaal geen lid zijn van de bewuste nieuwsorganisaties. Het volstaat immers om de RSS-feed van een online publicatie toe te voegen aan Twitter, om alle recentste titels en een link naar het volledige artikel op Twitter te plaatsen.