Van Isacker algemeen hoofdredacteur De Morgen

Desmet blijft wel een adviserende rol spelen binnen de hoofdredactie, zo meldt De Morgen. Yves Desmet heeft altijd laten verstaan dat hij het hoofdredacteurschap slechts tijdelijk wilde waarnemen. Desmet nam twee jaar geleden de fakkel over van Rudi Collier, die naar Magnet Magazines, de tijdschriftenafdeling van De Persgroep, trok.

Van Isacker stapte in augustus 2005 op bij VTM, waarna hij directeur redacties werd bij Mediafin, de uitgever van de kranten De Tijd en L\’Echo. Frederik Delaplace, de huidige hoofdredacteur van De Tijd, zal de plaats van Van Isacker opnemen, waardoor De Tijd op zoek moet naar een nieuwe hoofdredacteur.

De 43-jarige Van Isacker startte zijn loopbaan bij Het Laatste Nieuws, waarna hij als eindredacteur op de redactie van het VTM-nieuws begon. In 1996 volgde hij er Gaby Feyaerts op als directeur informatie. (foto: Philippe Crochet, Photo News)