Lancering nieuws.be uitgesteld

\”We testen momenteel de site en de technische procedures met artikels die soms auteursrechtelijk beschermd zijn\”, zo staat er te lezen op het loginscherm van Nieuws.be. \”Op vraag van sommige auteurs en uitgevers kan het zijn dat de website soms lange tijd onbeschikbaar zal zijn voor het publiek.\”

De portaalsite nieuws.be had de bedoeling om op 27 december 2006 al online te gaan. De site wil een belangrijke speler worden in de markt van de nieuwsverspreiding.

TopNieuws.be, een website van Telenet, verzamelt al recent nieuws in verschillende rubrieken aan de hand van RSS-feeds. \”Op TopNieuws.be vindt u het laatste nieuws van verschillende online nieuwsbronnen\”, zo klinkt het op de site. Als bronnen geeft Topnieuws.be ondermeer Het Laatste Nieuws, Politiek.net, De Standaard, VRTNieuws.net, Google News Economie maar ook blogs, zoals LVB.net).