Van de Veire radiopersoonlijkheid van het jaar

Hij verhuisde met zijn Grote Peter Van de Veire Show in april 2006 naar de ochtenduren toen Wim Oosterlinck zijn vertrek had aangekondigd naar Q-Music. Eind 2006 liet hij zich in een glazen huis op het Martelarenplein in Leuven opsluiten om geld in te zamelen voor de slachtoffers van landmijnen. Dat evenement is ook gekozen als de radiostunt van 2006.

Sven Ornelis haalt de tweede plaats in de categorie \”radiopersoonlijkheid\”. Ann Reymen van Radio Donna staat op de derde plek. Ornelis rijft wel de titel \”beste presentator\” binnen. Roos Van Acker is volgens de 16.263 stemmers de beste presentatrice. Koen Wouters blijkt de beste nieuwsstem te zijn, voor Maite Goossens van Q-Music en Sofie Lemaire van Studio Brussel.

De grootste radioflop is het verlies van Radio Donna van Leen Demaré, die naar 4FM trekt. \”Geen WK voetbal op de radio\” haalt in die categorie de tweede plaats, voor \”Studio Brussel verliest Wim Oosterlinck\”.

In 2003 werd minister Mario Keulen bekroond tot radiopersoonlijkheid, in 2004 was dat Greet Op de Beeck, in 2005 won Wim Oosterlinck. (foto: Pieter-Jan Vanstockstraeten, Photo News)