Wim Vanseveren nieuwe VRT-directeur

Vanseveren is sinds januari 2002 administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen, maar kent de VRT van binnenuit. In 1989 trad hij er in dienst als producer jeugdprogramma’s. In 1997 werd hij de eindverantwoordelijke van kinder- en jeugdprogramma’s, en van TV1-reeksen als ‘Heterdaad’, ‘Windkracht 10’, ‘Stille Waters’ en ‘Jan Publiek’. Een jaar later werd hij netmanager bij TV1. Onder zijn leiding veroverde TV1 opnieuw de eerste plaats op de Vlaamse tv-markt.

Minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) toont zich tevreden over de snelheid waarmee VRT-gedelegeerd bestuurder ad interim, Piet Van Roe, de zaken heeft aangepakt. Van Roe zelf is verheugd dat de raad van bestuur van de VRT zo snel de aanstelling van Vanseveren unaniem heeft goedgekeurd. (I.D., foto: Pieter-Jan Vanstockstraeten, Photo News)