Google publiceert veroordeling

Indien Google de veroordeling niet zou publiceren, dan riskeerde het bedrijf een dwangsom van 500.000 euro per dag. Een woordvoerder van Google zei op CNNMoney.com erg ontgoocheld te zijn dat de rechtbank bij die beslissing blijft. Google voerde aan dat het niet meer nodig was de uitspraak te publiceren omdat de zaak al genoeg aandacht had gekregen in de media.

Verleden week raakte bekend dat de rechtbank van Eerste Aanleg van Brussel op 5 september had beslist dat Google News alle nieuwsberichten van Franstalige en Duitstalige Belgische dagbladuitgevers moest schrappen. De uitspraak kwam er na een klacht van van Copiepress, dat de Frans- en Duitstalige uitgevers vertegenwoordigt.

De Belgische zaak wordt volgens het weblog van de krant Le Soir met argusogen gevolgd door uitgevers in het buitenland, en in de eerste plaats door het persagentschap France-Presse. De zaak wordt ten gronde behandeld op 24 november.