IFJ vraagt media in Midden-Oosten met rust te laten

Israël arresteerde gisteren voor de tweede keer in evenveel dagen de bureauchef van Al-Jazeera aan de Libanees-Israëlische grens. Israëlische autoriteiten beschuldigen Al-Jazeera ervan informatie door te sluizen aan Hezbollah voor het vastleggen van doelwitten voor raketaanvallen, Al-Jazeera ontkent dat.

Daarnaast raakte een cameraman van het persagentschap Reuters gewond tijdens een raketaanval van Hezbollah. Israël legde dan weer een televisiestation van Hezbollah in de as. Drie Libanese journalisten raakten zwaar gewond tijdens een Israëlisch bombardement.

Aidan White, de secretaris-generaal van de IFJ, zegt dat het duidelijk wordt dat de media van alle kanten onder vuur ligt. White zegt geen partij te kiezen maar roept op om de media niet als medestrijders te beschouwen.

Volgens White kunnen media namelijk niet veilig en vrij aan de slag gaan in het gebied. White roept ook nog op om de bureauchef van Al-Jazeera vrij te laten.