Google News is een aanvullend medium

De World Association of Newspaper denkt daar anders over: in februari liet de organisatie weten gerechtelijke stappen tegen Google News te zullen nemen.

Volgens de World Association of Newspapers bouwt Google News een nieuw medium op de rug van de kranten, zonder te betalen voor de content. Maar Bharat vindt dat Google News net meer bezoekers naar nieuwssites kan leiden. En hij vindt dat de media zich geen zorgen moeten maken: kranten blijven controle hebben over de inhoud en ze kunnen opteren om niet door Google News te worden opgepikt.

Google News kreeg het in 2005 ook al aan de stok met Agence France-Presse. Het Franse persagentschap eiste een schadevergoeding omdat Google artikels en foto\’s overnam van AFP zonder toestemming. Google News filterde daarop alle AFP-nieuwsberichten uit haar aanbod.