Deng is niet meer

Danny Ilegems en Vincent Loozen, de oprichters en minderheidsaandeelhouders van Deng, hebben gisteren beslist dat ze uit hun project stappen bij gebrek aan nieuwe investeerders.

Deng haalde een maandelijkse oplage van 20.000 exemplaren. Het laatste nummer verscheen in januari. Het tijdschrift probeerde een mix van onderzoeksjournalistiek, muziek, film en satire te brengen.

Het blad werd in 2003 opgericht als opvolger van het gratis Mao Magazine. Begin 2005 nam Audax een meerderheidsbelang in de NV Code, de uitgever van Deng. Dat moest meer mogelijkheden brengen op vlak van marketing en promotie. Audax garandeerde toen de redactionele en commerciële onafhankelijkheid zodat Deng \”zijn eigenzinnige koers kon blijven varen\”.

De columnist (pdw), een van de losse medewerkers van het tijdschrift, reageert op het nieuws: ,,Bij Deng zat een iéts te hoge concentratie honden die het grote kegelspel dat wij kennen als de media maar al te graag verstoorde. Zoiets wordt met lede ogen aanzien”.