Proefproject rond mobiele televisie

Via die technologie kan je digitale televisiebeelden via de ether ontvangen op draagbare toestellen zoals gsm\’s en laptops. Belgacom, Proximus, Telenet en de openbare omroep VRT werken mee aan het project. Onderzoekscentra van de universiteit van Leuven, Gent en Brussel nemen ook deel, net als Siemens, Option en Scientific Atlanta.

Het project loopt over twee jaar en zal 4,4 miljoen euro kosten. Het IBBT, het Vlaams Instituut voor Breedbandtechnologie, zal 2 miljoen euro ervan ophoesten.

TV on demand bij Belgacom
Ondertussen is ook Belgacom TV gestart met het aanbieden van on demand-programma\’s voor digitale abonnees. Voor programma\’s van VRT en VTM betaal je tussen de 0,5 en 2 euro. De nieuwsprogramma\’s van beide zenders blijven gratis. Telenet startte vier maanden geleden met televisie op aanvraag. (foto: Delalande Raymond/Jdd/Gamma, Photo News)