Concentra experimenteert met \’participatieve journalistiek\’

Concentra start met het initiatief omdat zelfs in het regiokatern van Het Belang van Limburg niet alle lokaal nieuws een plaats krijgt. Hasseltlokaal.be zou moeten duidelijk maken of er toekomst zit in ‘participatieve journalistiek’, wordt gezegd.

In een eerste fase wordt de nieuwssite gemaakt door 12 vooraf geselecteerde stadsreporters. In het carnavalweekend plaatsen zij hun eerste teksten, foto’s en filmpjes on line. Het project wordt zo snel mogelijk open getrokken naar alle Hasselaars.

Concentra verduidelijkt dat Hasseltlokaal.be verder gaat dan de tiplijnen die kranten onlangs hebben opgestart. “Het is onze bedoeling na te gaan of er toekomst zit in journalistiek voor en door de man in de straat”, zegt projectverantwoordelijke Aerts. Daarbij is het wel degelijk de bedoeling dat de site op termijn zelfbedruipend wordt.(PD)