Deng: over en uit?

In een update schrijft De Witte dat zijn blog ‘kennelijk gelezen wordt’: ‘tien minuten nadat bovenstaande post werd, euh….gepost, werd er links en rechts driftig getelefoneerd en krijg ik te horen dat een en ander in beweging is gezet waardoor Deng mogelijkerwijs gewoon blijft bestaan’, aldus (pdw).

De Nederlandse uitgeversgroep Audax nam begin 2005 een meerderheidsbelang in de NV Code, de uitgever van Deng. Dat moest meer mogelijkheden brengen op vlak van marketing en promotie. Audax garandeerde toen de redactionele en commerciële onafhankelijkheid zodat Deng “zijn eigenzinnige koers kon blijven varen”.

Deng werd twee jaar geleden opgericht als opvolger van het gratis blad Mao Magazine. Danny Ilegems, vincent Loozen, Roland Duchâtelet en Christian Cigrang zijn de drijfveren achter het blad. De aandeelhouders van de NV Code behouden een belangrijk minderheidsbelang.