Vlaamse Gemeenschapscommissie boycot TV-Brussel

De VGC-leden zeggen verontwaardigd te zijn over de manier waarop TV-Brussel op vrijdag 21 oktober verslag heeft uitgebracht over de openingszitting van de raad. De fractievoorzitters vinden dat het imago van de instelling is aangetast en menen dat de beelden gemanipuleerd zijn. Ze vinden dat de uitzending een zwaar incident is.

TV-Brussel vindt de beslissing van de Vlaamse Gemeenschapscommissie onaanvaardbaar. Pol Deltour zegt: “We voelen de spanning bij de regionale televisiezenders toenemen. Ook RTV staat onder zware druk. De minste kritiek die men geeft zorgt voor problemen. We hopen dat het hierbij blijft; men mag de pers niet beletten haar werk te doen.”

De krant De Morgen schrijft dat verschillende lokale zenders erop wijzen dat TV Brussel een geval apart is. “In tegenstelling tot de meeste andere zenders krijgt de zender veel overheidssubsidies, waardoor het medium extra kwetsbaar wordt voor politieke druk”, aldus De Morgen.