You are here

Stichting Persprijs Jacques van Veen

Op 1 december 2016 reikt de Stichting Persprijs Jacques van Veen de prijs uit voor de beste Nederlandstalige publicatie/uitzending op het vlak van recht en rechtspraak. De persprijs is een eerbetoon aan de oud-Parooljournalist Jacques van Veen. De Stichting Persprijs Jacques van Veen wordt elke drie jaar uitgereikt, en bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro.

Contactgegevens: 

In 2013 ontving Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool, de persprijs voor  zijn jarenlange geleverde weergave van het Passageproces. Rob Zijlstra van het Dagblad van het Noorden en NRC-columnist Folkert Jensma ontvingen een jubileumprijs. 

Dit jaar beslissen de volgende mensen over de toekenning van de prijzen:

  • Geert Corstens (oud-president van de Hoge Raad der Nederlanden) als juryvoorzitter
  • Marianne Bloos (hoofdofficier van het Functioneel Parket)
  • Ank Bijleveld (commissaris van de Koning in de provincie Overijssel)
  • Dirk Leestmans (VRT Panorama, oud prijswinnaar)
  • Jens van de Brink (advocaat/partner van het kantoor Kennedy/Van der Laan)
  • Jeroen Smit (ex-hoogleraar journalistiek)

Journalisten die in de periode van half juni 2013 tot half juni 2016 regelmatig Nederlandstalige publicaties over recht of rechtspraak uitbrachten kunnen zich kandidaat stellen. Journalistieke bijdragen voor kranten, tijdschriften of persbureaus, boeken, radio-en televisieuitzendingen en digitale publicaties op internet komen in aanmerking. Ook wie een geschikte kandidaat kent, mag de persoon in kwestie voordragen.  

 

Kandidaturen voor de Stichting Persprijs Jacques Van Veen zijn welkom tot 15 juni 2016 inzendingen. Voor meer informatie over criteria voor de inzendingen, procedure en wijze van aanmelden kan je terecht op de volgende website