Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrouwelijke journalisten bekroond

Anja Niedringhaus is 39 en fotografeert voor Associated Press. Ze bracht verslag uit van de conflicten in de Gazastrook, Israël, Koeweit en Turkije. Ze was ook aanwezig bij het bombardement op het hoofdkwartier van het Rode Kruis in Irak. Tijdens het VS-offensief in Fallujah ging Niedringhaus als embedded journalist mee met het Amerikaanse leger. Voor haar carrière bij Associated Press werkte Niedringhaus bij EPA, het European Press Agency.

De 34-jarige Sumi Khan is journalist bij 'Shaptahik 2000' (Weekly 2000), ze brengt verslag uit over politiek, misdaad en corruptie in Bangladesh. Khan kreeg al dreigtelefoons nadat ze artikels publiceerde over de betrokkenheid van lokale politici en religieuze organisaties bij aanslagen op minderheidsgroepen. Ze werd daarna ook aangevallen waardoor Khan drie maanden werkonbekwaam was.

Shahla Sherkat, ten slotte, is hoofdredactrice van 'Zanan' (Vrouwen) in Teheran. Sherkat startte met het tijdschrift in 1991, de overheid dreigde sindsdien verschillende keren om het tijdschrift te verbieden. Zanan heeft veel aandacht voor vrouwenrechten en feminisme.

Onze partners