Overslaan en naar de inhoud gaan

Themakanalen afgeschoten

Volgens De Bens is er in Vlaanderen geen geld en geen markt voor zogenaamde themakanalen. Ter vergelijking: de zes themazenders van de Britse zender BBC halen 3,6 procent marktaandeel.

Mediaminister Geert Bourgois zegt in De Standaard dat hij dat advies volgt. Hij zegt dat de digitalisering weliswaar noodzakelijk is, maar dat er geen geld genoeg is voor verschillende themakanalen. Bourgeois ziet meer in e-government en een digitalisering van het VRT-archief.

Het rapport van de Mediaraad geeft negen aanbevelingen die als basis moeten dienen bij de onderhandelingen voor de nieuwe beheersovereenkomst die op 1 januari 2007 moet ingaan. Zo moet er volgens de raad meer cultuur op de openbare zender, en dat zowel in de nieuwsuitzendingen als op elk apart kanaal.

Het weblog Journalinks wijst er nog op dat er uit het advies van de Vlaamse Mediaraad kan afgeleid worden dat er heel wat onvrede is over de diepgang van de VRT-nieuwsuitzendingen bij nogal wat organisaties zoals het Algemeen Christelijk Vakverbond en 11.11.11. (foto: Eric Vidal, Photo News)

Onze partners