Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijsvraag voor jonge journalisten

Deelname staat open voor studenten of recentelijk afgestudeerden van universiteiten en hogere beroepsopleidingen in ieder van de 43 lidstaten van de Raad van Europa. Het artikel mag niet langer zijn dan 1200 woorden. Het is thema is: “Bereikbaar Asiel”.

“Toegang tot de asielprocedure wordt alsmaar moeilijker. De landen van Europa sluiten hun grenzen, maar meer en meer mensen doen een beroep op ons omdat ze steeds gevaarlijker wegen moeten zoeken om bescherming te vinden. We willen mythes en valse beeldvorming voorkomen,” aldus Pater Jan Stuyt, directeur van JRS Europa.

De schrijvers van de drie beste artikelen worden uitgenodigd om hun prijs in Brussel in ontvangst te nemen in het Europese Parlement. Ze ontmoeten mensen die werken in het Europese parlement, leden van de jury, zelf ervaren journalisten, en ze maken kennis met het werk de Jesuit Refugee Service in Brussel.

De winnaar van de hoofdprijs krijgt de gelegenheid om een vluchtelingenkamp in Afrika te bezoeken als gast van JRS Afrika - en ontmoet daar vluchtelingen, vrijwilligers, hulpverleners en plaatselijke media.

Meer inlichtingen en deelnameformulieren zijn te vinden op de website www.jrseurope.org. Daar zijn ook links naar andere organistaties die werken met vluchtelingen en asielzoekers. De inzendingen moeten binnen zijn vóór 22 februari 2008.

De prijsvraag wordt gesteund door ECRE, European Council on Refugees and Exiles, door de International Federatie van Journalisten IFJ en door Mediawise.

Voor meer inlichtingen neem contact op met Elzabeth Underhill, Media Officer JRS Europe press.europe@gmail.com of telefonisch + 32 2 250 3220.

Jesuit Refugee Service Europe
De Jesuit Refugee Service is een internationale katholieke organisatie met als doel het vergezellen en dienen van, en opkomen voor vluchtelingen en gedwongen migranten. JRS Europe is actief in meer dan twintig landen in Europa. JRS werkt met en voor vluchtelingen van alle gezindten en discrimineert niet op basis van godsdienst.

Onze partners