Overslaan en naar de inhoud gaan

Panoramareportage genomineerd

De Vlaamse stagiair bij Het Parool, Steven Vandenbergh is, samen met de Nederlandse Liset van Ravenzwaaij, genomineerd voor een aanmoedigingsprijs voor 'Een sint-bernard geeft 135 dagen licht', een onderzoek naar de weg die restanten van dieren afleggen van de dierenambulance naar de elektriciteitscentrale.

Alles samen zijn er drie genomineerden voor de tekstuele producties en voor de audiovisuele producties en twee genomineerden voor de aanmoedigingsprijs. De winnaars worden bekend gemaakt op 21 november 2008 tijdens de Europese VVOJ conferentie in Brussel.

Een combinatie van twee Belgische inzendingen won vorig jaar de VVOJ-prijs voor tekstuele producties: Marleen Teugels en Nico Krols met een serie artikelen in Knack: Asbest, de seriemoordenaar, en Frieda Joris met een serie artikelen in Het Laatste Nieuws: Asbestdossier over een school in Genk.

De prijs voor de tekstuele en audiovisuele producties bestaat uit 1.500 euro, een oorkonde en een gegraveerde ‘onderzoeksloep’. De winnaar van de aanmoedigingsprijs ontvangt een oorkonde en een geldprijs van 750 euro.

Onze partners