Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe treinregeling voor journalisten kent enkele groeipijnen

Concreet dienen zich volgende aandachtspunten aan:

* De meeste NMBS-loketbedienden zijn intussen goed op de hoogte van de nieuwe regeling, maar aan sommige loketten blijft het nog wat zoeken.
Dit ongemak zou met het verstrijken van de tijd snel moeten worden opgelost.

* Let erop dat de geboortedatum op uw aanvraagformulier correct wordt weergegeven: eerst de dag, dan de maand, tot slot het jaar.
(Bij de automatische verwerking van sommige aanvraagformulieren zijn de dag en de maand van plaats verwisseld geraakt.)

* Vergeet bij uw aanvraag niet een pasfoto mee te nemen.

* Let erop dat u een moederkaart krijgt voor de periode 2008-2018. Wie per vergissing een kaart kreeg die maar geldig is tot eind 2007, kan, als omruilen voor een kaart 2008-2018 niet direct lukt, bij ons een nieuw aanvraagformulier verkrijgen.

* Op zeker enkele treinkaarten die werden uitgereikt staat behalve de NMBS ook De Lijn vermeld. Nochtans kan u met de treinkaart NIET gratis rijden bij De Lijn. Hiervoor moet u wel degelijk afzonderlijk een gratis netabonnement aanvragen. Dit kan door een kopie van de gevalideerde beroepskaart of nieuwe stagiairskaart en een kopie van de identiteitskaart te bezorgen aan de dienst Abonnementen van De Lijn in uw provincie. Meer info en adressen op www.delijn.be.

* Pro memorie: met de nieuwe (en gevalideerde) treinkaart kan u behalve gratis rijden in 2de klas ook sporen aan een 25 procent-tarief in 1ste klas. Hiervoor is evident vereist dat u vooraf het nodige supplement betaalt.

Extra problemen kunt u steeds melden op het VVJ-secretariaat via info@journalist.be.

Pol Deltour

Onze partners