Overslaan en naar de inhoud gaan

Kranten trekken zich terug uit Tour

France Soir trekt de auto terug die meerijdt in de Tourkaravaan en op de voorpagina van de krant verscheen een overlijdensbericht van de Tour. Libération publiceert dan weer geen tourklassementen meer. De Zwitserse krant Tages-Anzeiger schrijft enkel nog berichten over dopingschandalen.

Eerder al hebben de Duitse televisiezenders ARD en ZDF hun rechtstreekse verslaggeving van de Tour stopgezet nadat de 26-jarige Patrick Sinkewitz van T-Mobile werd uitgesloten nadat hij positief was bevonden bij een controle buiten competitie. De VRT is niet van plan geweest om de berichtgeving stop te zetten maar zegt wel 'kritisch te berichten' over de Tour.

In een commentaarstuk vraagt algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch zich vandaag af of Het Nieuwsblad en De Standaard nog over de Tour moeten schrijven: 'We blijven doorgaan met het wielrennen grondig, volledig en kritisch te coveren.' Vandermeersch vindt het de taak van de journalistiek om over zaken te berichten, niet om er niet over te berichten.

Onze partners