Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen digitale themakanalen voor VRT?

Bij grote sportevenementen zou Canvas wel kunnen ontdubbeld worden, zodat het cultuur- en jeugdaanbod niet verschoven moet worden.

Dat ligt in de lijn van wat Vlaams minister van Media Geert Bourgeois begin dit jaar heeft aangekondigd: hij wil eerst onderhandelen over de nieuwe beheersovereenkomst met de openbare omroep en dan pas verder praten over het digitale themakanaal over cultuur. Het cultuurkanaal kan pas ten vroegste in 2007 van start gaan, wanneer de nieuwe beheersovereenkomst is goedgekeurd.

De Vlaamse regering moet nog bekijken of de televisiesponsoring, die grotendeels moet verdwijnen, gecompenseerd zal worden, zo schrijft Knack Actua nog. De komende weken zou de regering de knoop doorhakken voordat met de begrotingsopmaak gestart wordt.

Ondertussen heeft de POF, de Private Omroep Federatie, het jaarverslag 2005 van de openbare omroep onder de loep genomen. Volgens de POF blijkt daaruit dat de VRT dubbel zoveel geld uit de reclamemarkt gehaald heeft dan was toegestaan volgens de beheersovereenkomst. (foto: Philippe Crochet en Nico Vereecke, Photo News)

Onze partners