Overslaan en naar de inhoud gaan

FIFA blaast onderhandelingen op

De WAN zegt teleurgesteld te zijn. Volgens de WAN blazen kranten en nieuwsmedia dagelijks het voetbal nieuw leven in. \"We vinden het erg dat de FIFA ons de rug toekeert om de commerciële exploitatie van dergelijke evenementen volledig te kunnen maximaliseren.\"

De persbureau\'s en de WAN zullen de sponsors van het wereldkampioenschap er nu op wijzen dat ze veel media-exposure verliezen door de FIFA-restricties. Ook Duitse en Europese politici worden ingelicht over de FIFA-praktijken.

Kranten zullen geen teksten op foto\'s mogen plakken, bovendien is ook het aantal foto\'s die gepubliceerd mogen worden beperkt. Kranten mogen de foto\'s van voetbalverslagen pas een uur na afloop van de wedstrijden op hun website plaatsen. Fotografen en media die op het wereldkampioenschap aanwezig willen zijn moeten zich eerst akkoord verklaren met de omstreden beperkingen vooraleer ze toegang krijgen tot stadia.

Indien de embargo\'s of andere beperkingen overtreden worden door klanten van nieuwsagentschappen draaien die laatste daarvoor op. De FIFA dreigt met juridische acties bij het niet naleven van de regels.

Onze partners