Overslaan en naar de inhoud gaan

Bourgeois probeert gemoederen te sussen

Roularta en De Persgroep zeggen met ongeloof en verontwaardiging te reageren op de uitspraken. Christian Van Thillo (De Persgroep) en Rik De Nolf (Roularta) zeggen dat de uitspraken demagogisch en grotesk waren. Ze ontkennen dat ze van plan zijn de VMMa te verkopen indien de openbare omroep meer middelen zou krijgen.

Bourgeois zegt dat niet de commerciële omroepen de beheersovereenkomst voor de VRT zullen schrijven: "Iedereen heeft recht op zijn eigen opinie, maar de sfeer waarin die geuit wordt, is niet goed."

In een opiniestuk had de gedelegeerd bestuurder van SBS, Patrick Tillieux, vanochtend nog opgeroepen om Radio Donna over te nemen. Tillieux vindt die VRT-radiozender puur commercieel. Donna heeft volgens de SBS-topman niets met de openbare omroep te maken. Volgens Mary behoort Donna echter tot de opdracht van de openbare omroep om alle Vlamingen te kunnen bereiken.

Dit jaar onderhandelt de openbare omroep met de Vlaamse overheid voor een nieuwe beheersovereenkomst voor de VRT die op 1 januari 2007 van kracht moet zijn.

Onze partners